Skeletron/nl

From Terraria Wiki
Jump to: navigation, search
This page is part of the Dutch translation project.
Skeletron Head
Skeletron Head.png
Statistieken
Type Boss
Damage 32
Maximale levens 4400
Defense 10
Skeletron Hand
Skeletron Hand.png
Statistieken
Type Boss
Damage 20
Maximale levens 600
Defense 14
Drops
Coins: 5 Gold Coin
Item Rate
Lesser Healing Potion Lesser Healing Potion (5-15) 100%

Skeletron is een Baas die de ingang van de kerker bewaakt. Als je de Dungeon betreed zonder Skeletron te verslaan, zullen kerker bewakers je aanvallen, deze brengen 9999 schade toe, dus ze zullen je met één klap doden. Om Skeletron op te roepen, moet je 's nachts praten met de oude man, die aan de ingang rondloopt. De man zal dan in Skeletron veranderen. Als je overdag met hem praat, zal hij zeggen "Come back at night if you wish to enter." of "I cannot let you enter until you free me of my curse", respectievelijk "Kom 's nachts terug als je naar binnen wil." en "Ik kan je niet binnenlaten tot je me van mijn vloek bevrijdt.".

Skeletron ziet eruit als een grote schedel met twee skelet-armen. Hij zal de speler proberen aanvallen met zijn hoofd en met zijn handen. Zijn hoofd heeft 4,400 levenspunten en 10 verdedigingspunten en is de meest volharde vijand in het spel, met uitzondering van de kerker bewakers. Als je Skeletron's hoofd vernietigd sterft hij. Hij moet vernietigd worden voor de zon opkomt; alle spelers sterven als hij dan nog leeft.

Zodra je Skeletron verslaat mag je de Dungeon binnen wanneer je maar wil. Je mag hem geen tweede keer bevechten en moet een nieuwe wereld aanmaken als je hem nog eens wil verslaan.

Als je Skeletron verslaat, zal de kleermaker bij je intrekken, als je een huis voor hem hebt, tenminste.

Notities[edit | edit source]

  • De Oude man die voor de kerker staat kan gedood worden als de erin slaagt dit te doen zonder wapens, dit telt echter niet als het doden van skeletron, en het betreden van de kerker erna zal kerker bewakers oproepen.
  • Als je naar huis teleporteerd, zal Skeletron je niet volgen.
  • Bij multiplayer, Als je een huisje met eenbed dicht bij de ingang zet, kan je dicht bij de baas respawnen .

Geschiedenis[edit | edit source]

dropt meer verschillende dingen

  • 1.0.6: Levenspunten verder gedaald naar 4400. Schade van alle delen verhoogd naar 32. Verdediging en gezondheid van Skeletron's handen afgenomen.
  • 1.0.4: Levenspunten gedaalt van 6000 naar 5000.

Zie ook Gids:strategieën voor skeletron te doden.