Terraria Wiki

  • Discussions are now available on the Terraria Wiki.
  • Miss the old Hydra Skin? Try out our Hydralize gadget! Visit the preferences page while logged in and turn on the gadget.

READ MORE

Terraria Wiki
m (interwikis)
mNo edit summary
Line 18: Line 18:
 
[[ru:События]]
 
[[ru:События]]
 
[[zh:事件]]
 
[[zh:事件]]
  +
{{translation projects}}

Revision as of 05:05, 25 June 2020

Olaylar (İstilalar olarak da bilinir), özel düşman çeşitlerinin çoğaltıldığı, en çok NPC'lerin yakınında bile ve yüksek saldırı oranlarında ve saldırı oyuncularının ortaya çıktığı geçici olaylardır. Bazı olaylar oyun sırasında rastgele meydana gelebilirken, diğerleri belirli çağırma öğeleri veya özel durumlar yoluyla tetiklenebilir. Olaylar, sıradan oyun sırasında görülmeyen kendi benzersiz düşmanlarını doğurur ve bu da sadece etkinlik içinde elde edilebilen benzersiz eşyaları düşürebilir. Bazı etkinlikler ayrıca benzersiz görseller ve değiştirilmiş bir Ay ve ekrana uygulanan göze çarpan gölgeler gibi benzersiz bir atmosfer getirir. Etkinliklere temalarına ek olarak kendi özel müzikleri de eşlik eder. Belirli bir olaya bağlı olarak, belirli bir zaman sınırına ulaşılana veya belirli sayıda düşman yenilene kadar sürebilirler.

Masaüstü sürümü, Konsol sürümü ve Mobil sürümü, ekranın sağ alt köşesinde oynatıcının etkinliğe ne kadar gittiğini ve ne kadar uzak olduklarını gösteren bir ilerleme çubuğu görüntülenebilir tamamlıyor. Sadece işgal tarzı etkinlikler sırasında (Goblin Ordusu, 'Balçık Yağmuru(Masaüstü, Konsol, Mobil)' (yalnızca 75/150 incelme yenildiğinde), Eski Olan'ın Ordusu(Masaüstü, Konsol), Donmuş Birlik, Korsan İstilası, Balkabağı Ay, Donmuş Ay, Marslı Çılgınlığı(Masaüstü, Konsol, Mobil ve Ay Etkinlikleri(Masaüstü, Konsol, Mobil) ve belirli bir süre sürmesi beklenen etkinlikler sırasında (Kanlı Ay, Yağmur, Balçık Yağmuru(Masaüstü, Konsol, Mobil) (yalnızca 75/150 incelme öldürülür), Kum Fırtınası ve Güneş Tutulması).

İstilaların yakınlarda en az bir NPC olmasını gerektirdiğini unutmayın; bir işgalin ilerleme çubuğu belli bir mesafenin ötesinde kaybolursa, bölgeye yakın bir ev yerleştirmek gerekebilir. Oyun sadece NPC'ye olan yatay mesafeyi kontrol eder; onları arenanızın çok üstünde veya altında barındırabilirsiniz.

Şu anda 14 (Masaüstü Sürüm Konsolu Sürümü) / 11 (Mobil Sürüm) / 8 (Eski nesil konsol sürümü 3DS Sürümü) farklı etkinlikler ve istilalar var.

Terraria'nın 5. doğum gününü kutlamak için oluşturulan Party(Masaüstü, Konsol) dışındaki tüm Terraria olayları, benzersiz düşmanları ortaya çıkarır. en:Events